Beweegkuur

Ga voor een betere gezondheid en start met afvallen. Doe mee met het leefstijlprogramma Beweegkuur GLI (Gecombineerde Leefstijl Interventie) in Utrecht, en behaal jouw gezondheidsdoelen met behulp van een dietist, leefstijlcoach en beweegprofessional.

Gezonder leren leven, in twee jaar tijd

Tijdens het Beweegkuurtraject wordt je in twee jaar tijd gemotiveerd en begeleid naar een gezondere leefstijl, in individuele sessies, e-learnings en groepsbijeenkomsten. Een team zorgverleners staat voor jou klaar, met een leefstijlcoach als centrale persoon, ondersteund door een fysiotherapeut en diëtist. Ook maak je kennis met buurtsportcoaches en lokale sportaanbieders in Utrecht, zodat je ook na afloop van het traject je weg weet te vinden naar sportactiviteiten en welzijnscoaches bij jou in de buurt.

Jouw gezondheid, een optelsom van factoren

Jouw gezondheid is een optelsom van factoren. Voeding en beweging spelen een grote rol. Net als slaap en ontspanning, roken en alcohol. Alle factoren die invloed hebben op jouw leefstijl, komen tijdens het Beweegkuurtraject aan bod. Je wordt bij het veranderen van je leefstijl gecoached door een dietist/ leefstijlcoach en een beweegprofessional.

Nieuw gedrag

Voor een gezonder leven op de lange termijn, is gedragsverandering nodig. Tijdens het Beweegkuurtraject Utrecht ontwikkel je inzicht in jouw eigen gedrag, en zet je met de hulp van een dietist/ leefstijlcoach beweegprofessional  en ongewenst gedrag om naar gewenst gedrag. Tijdens het Beweegkuurtraject krijg je advies en informatie, en je gaat aan de slag met opdrachten gericht op jouw persoonlijke gedrag.

In één oogopslag

Onderstaande tabel laat je in een overzicht zien wat het programma Beweegkuur je biedt, verdeeld over twee jaren.

Jaar 1

Jaar 2

Huisartspraktijk

Werving en selectie

Doorverwijzing

Leefstijlcoach

Intake (60 minuten) en follow-up (3 x 30 minuten)

groepsbijeenkomsten ( 2 x 45 minuten en 1 x 30 minuten)

Leefstijlcoach

begeleiding en follow-up (2 x 30 minuten)

groepsbijeenkomsten (2 x 45 minuten)

Beweegprofessional (fysiotherapeut)

individueel beweegplan (60 minuten)

groepsbijeenkomsten (2 x 60 minuten)

Beweegprofessional (fysiotherapeut)

individueel beweegplan (60 minuten)

groepsbijeenkomsten (2 x 60 minuten)

Voedingsprofessional (diëtist)

individueel voedingsplan (60 minuten)

groepsbijeenkomsten (3 x 60 minuten)

Voedingsprofessional (diëtist)

groepsbijeenkomsten (3 x 60 minuten)

Meedoen met Beweegkuur in Utrecht kan als je:

  • 18 jaar of ouder bent;
  • gemotiveerd bent om je gedrag te veranderen;
  • te weinig beweegt (je voldoet niet aan de Beweegrichtlijnen);
  • een BMI tussen 25 en 30 kg/m2 in combinatie met een grote buikomvang (≥ 88 cm voor vrouwen; ≥ 102 cm voor mannen) en/of andere aandoeningen* hebt;
  • een BMI tussen 30 en 35 kg/m2 hebt, ongeacht buikomvang, ongeacht andere aandoeningen hebt;
  • een BMI tussen 35 en 40 kg/m2 hebt, ongeacht buikomvang, maar zonder andere aandoeningen (hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol/ triglyceriden (dyslipidemie), diabetes, hart- en vaat aandoeningen, artrose, slaapapneu.

Verwijzing en vergoeding

Jouw huisarts verwijst je door naar BeweegkuurGLI Utrecht. Deelname aan de BeweegKuur wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering (en je eigen risico wordt niet aangesproken). Deelname aan dit programma is dus gratis.

Inschrijven

Starten met een gezondere leefstijl onder de professionele begeleiding van een dietist/ leefstijlcoach en fysiotherapeut? Schrijf je in voor Beweegkuur Utrecht.

Voor verwijzers

Verwijs bij voorkeur digitaal naar de Beweegkuur Utrecht:

  • Zorgmail (dieetplaneet@ringamsterdam.nl)
  • Edifact (500051825@lms.lifeline.nl)
  • Zorgdomein (DieetPlaneet)

Programma e-learnings