Dietist aan huis

Graag ontvangen we je op een van de praktijklocaties in Amsterdam, Beesd, Utrecht, Purmerend, Den Haag, Diemen, Leerdam, Zaandam, Haarlem of Tilburg. Advies van de diëtist nodig maar lukt het (om medische redenen) niet om naar de praktijk te komen? Dan komt de diëtist graag op huisbezoek. De dietisten bieden deze dienst vaak aan bij ouderenzorg, kanker en ondervoeding, maar ook bij andere aandoeningen kan een huisbezoek nodig zijn.

Vergoeding

Een huisbezoek wordt vergoed door de zorgverzekering, hiervoor is een indicatie (een verwijzing waarop is aangegeven dat een huisbezoek noodzakelijk is) van de huisarts nodig. Als je zo’n verwijzing van je arts gekregen hebt, wordt  de dietist aan huis ingeschakeld. Ga voor meer informatie over vergoedingen naar vergoeding dietist.

Drinkvoeding

Lukt het niet om genoeg te eten en/ of is er sprake van ondervoeding? De dietist aan huis analyseert of drinkvoeding raadzaam is, en kan deze ook bestellen.

Specialisaties en talen

De diëtisten aan huis zijn gespecialiseerd en meertalig. Een huisbezoek kan worden verzorgd door een dietist die bijvoorbeeld, naast Nederlands, ook Engels, Turks, Arabisch of Berbers spreekt.

Werkwijze

  • Advies op maat
  • Rekening houdend met persoonlijke wensen en behoeften
  • Focus op de mogelijkheden
  • Samenwerking POH, huisarts en fysio
  • Overleg met zorg en/ of familie (indien nodig)

Huisbezoek inplannen

Een huisbezoek inplannen kan telefonisch ​088 34 38 000 en per mail.
Of plan zelf een consult met de dietist aan huis via de online afsprakenwizzard.

Indicaties huisbezoek