Afvallen bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Amsterdam

Programma's in Amsterdam

Beweegkuur Amsterdam

Fitte Helden

Gezonder leven en afvallen in Amsterdam

Is Amsterdam een gezonde stad? In sommige opzichten wel, er wordt bijvoorbeeld meer plantaardig gegeten dan in de rest van Nederland en ook wordt er veel gefietst in de stad. In andere opzichten is het leven in Amsterdam minder gezond: luchtvervuiling staat op plek 3 van gezondheidsrisico’s voor Amsterdammers. na roken en ongezond eten/ te weinig bewegen. Gelukkig kan je aan de laatste twee factoren zelf veel doen. Met een leefstijlprogramma bijvoorbeeld.

Afvallen en gezonder leven met behulp van een leefstijlprogramma in Amsterdam

Woon je in Amsterdam, en wil je graag gezonder leven en afvallen? Volg dan een programma gericht op een gezonde leefstijl en afvallen. De dietisten/leefstijlcoaches van DieetPlaneet verzorgen deze leefstijlprogramma’s ook in Amsterdam.

De betekenis van gezondheid

Gezondheid is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie “een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.” Gezondheid is dus meer dan niet ziek zijn.

De voordelen van een gezonde leefstijl en afvallen

Als je gezond eet, veel beweegt, genoeg slaapt en ontspant, niet rookt en gematigd of (nog beter) niet drinkt, dan voel je je fitter en frisser. Ook je uithoudingsvermogen en de kwaliteit van je slaap verbeteren als je gezonder leeft en wat kilo’s afvalt. Je zit lekkerder in je vel. Daarbij heb je een veel lager risico op het ontwikkelen van ziektes en aandoeningen zoals obesitas, hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker, een hoog cholesterolgehalte en een hoge bloeddruk.

Afvallen en een gezondere lichaamssamenstelling

Door het aanpassen van je leefstijl verbetert je lichaamsgewicht: je gaat afvallen. Maar dat niet alleen, je lichaamssamenstelling verbetert ook: je spiermassa neemt toe en de vetmassa neemt juist af. Afvallen betekent een lager gewicht op de weegschaal én vermindering van het ongezonde buikvet. En dat is een grote boost voor je gezondheid. Kleding past je beter, en je krijgt een gezondere uitstraling.

Afvallen met Beweegkuur - gratis leefstijlprogramma in Amsterdam

Vind je het veranderen van je leefstijl en afvallen moeilijk? Maak het jezelf makkelijk, en volg een leefstijlprogramma. De dietisten/ leefstijlcoaches van DieetPlaneet Amsterdam begeleiden je bij het stapsgewijs aanpassen van je leefstijl en het afvallen. Een van de programma’s die DieetPlaneet in Amsterdam aanbiedt, is de Beweegkuur; Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Dit programma wordt vergoed door de overheid, deelname is kosteloos. Start ook met gezonder leven, en meld je aan voor Beweegkuur Amsterdam.