Gezond leven met dietistenpraktijk DieetPlaneet in Purmerend

Programma's in Purmerend

Beweegkuur

Zwangerscchapsdiabetes

Afvallen en een gezonde leefstijl in Purmerend

De gemeente Purmerend heeft focus op de parken in de stad, waar de bewoners lekker kunnen wandelen en van de natuur genieten. Desondanks hebben veel inwoners van Purmerend overgewicht en diabetes, meer dan in de rest van Noord-Holland. De dietisten/ leefstijlcoaches van DieetPlaneet bieden programma’s aan om de gezondheid van de Purmerenders te ondersteunen.

Gezonder leven en afvallen: volg een leefstijlprogramma in Purmerend

Voor wie inwoner is van Purmerend, en wil afvallen door middel van een gezondere leefstijl, kan je meedoen aan een leefstijlprogramma. Je wordt, als je deelneemt aan zo’n programma, begeleid door de dietisten/ leefstijlcoaches in Purmerend.

Wat betekent ‘gezondheid’?

Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn, en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.

Afvallen door een gezondere leefstijl levert veel op

Als je gezond eet, genoeg slaapt, veel ontspant en beweegt, niet rookt en geen of weinig alcohol drinkt, dan leef je gezond. Deze gezonde leefstijl kan ontzettend veel winst voor je gezondheid opleveren. Op de korte en de lange termijn. Als je gezonder leeft, dan merk je dat meteen aan je fitheid en conditie. Je wordt uitgeruster wakker, en je ziet er frisser uit. Het risico op aandoeningen neemt flink af, zo wordt de kans veel lager op onder meer diabetes type 2, obesitas, hart- en vaatziekten, een hoge bloeddrukeen hoog cholesterolgehalte en kanker. Een gezonde leefstijl ondersteunt een gezonde zwangerschap. En helpt daarbij zwangerschapsdiabetes managen, voor vrouwen die al met deze aandoening te maken hebben.

Afvallen en een gezonde lichaamssamenstelling

Je zult afvallen als je een gezondere leefstijl hebt, je krijgt dus een gezonder lichaamsgewicht. En dat is niet het enige: ook je lichaamssamenstelling wordt gezonder: minder vetmassa en meer spiermassa. Door het afvallen is je  gewicht op de weegschaal gezonder, maar ook het ongezonde vet in en op de buik neemt af. Dat betekent een enorme gezondheidswinst.

Doe mee met een gratis leefstijlprogramma in Purmerend

Wil je je ongezonde gewoontes omzetten in gezond gedrag, en vind je het prettig om daarbij gecoached te worden? Doe dan mee met een leefstijlprogramma. De dietisten/ leefstijlcoaches in Purmerend coachen je bij het veranderen van je leefstijl, en helpen afvallen op een duurzame wijze. De Beweegkuur, een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI),  is een programma dat DieetPlaneet  in Purmerend aanbiedt. Omdat de overheid deelname vergoed, is het voor jou gratis om mee te doen. Ben je gemotiveerd om je leefstijl te verbeteren? Meld je dan aan voor Beweegkuur Purmerend.