Afvallen bij dietistenpraktijk DieetPlaneet in Utrecht

Programma's in Utrecht

Beweegkuur Utrecht

Gezond leven in Utrecht

De inwoners van Utrecht scoren vergeleken met andere stedelingen best goed op gebied van gezondheid, al zijn de verschillen per wijk nog erg groot. Utrecht besteedt veel aandacht aan gezondheid, fietsen en lopen wordt gestimuleerd door het aanleggen van wandel- en fietspaden, en autoverkeer wordt juist ingeperkt. Ook wil Utrecht gezond eten stimuleren door het aanleggen van moestuinen in woonwijken, programma’s over gezonde voeding op scholen aanbieden, en stimuleren dat winkels en restaurants gezonder eten op de kaart zetten. Daarbij worden in Utrecht programma’s aangeboden gericht op een gezonde leefstijl. Voor iedereen die een duwtje in de rug kan gebruiken.

Afvallen met een leefstijlprogramma in Utrecht

Als je in Utrecht woont en gezonder wilt leven en afvallen, dan kan je deelnemen aan een programma. Wie meedoet aan een leefstijlprogramma, wordt ondersteund door de dietisten/leefstijlcoaches in Utrecht.

Wat gezondheid betekent

Gezondheid is een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn, en niet slechts de afwezigheid van ziekte of andere lichamelijke gebreken.

Een gezonde leefstijl en afvallen: de voordelen

Gezond (en niet te veel) eten, genoeg slapen, ontspanning en beweging, gematigd of geen alcohol en niet roken. Dit zijn de factoren die veel voordelen voor je gezondheid opleveren, nu en in de toekomst. Je voelt je fitter, je conditie verbetert, je slaapkwaliteit neemt toe. Hierdoor voel je je beter, en dat straal je uit. Ook neemt het risico op ziektes zoals hart- en vaatziektenobesitas, diabetes type 2, een hoog cholesterolgehalte, een hoge bloeddruk en kanker flink af. Gezonder leven, begin er nu mee!

Gezonder leven levert je meer op dan afvallen

Als je je leefstijl verbetert, dan ga je ook afvallen en bereik je een gezonder gewicht. En ook verbetert je lichaamssamenstelling: de vetmassa wordt minder en de spiermassa wordt meer. Door het afvallen bereik je een gezonder gewicht op de weegschaal, en ook het ongezonde vet in het buikgebied vermindert. Voor je gezondheid is dat een heel groot voordeel. En daarbij, je ziet er fitter en frisser uit.

Gratis beweegprogramma in Utrecht

Kan je wel wat ondersteuning gebruiken bij het veranderen van je gewoontes? Schrijf jezelf dan in voor een leefstijlprogramma. De dietisten/leefstijlcoaches in Utrecht begeleiden je om je leefstijl te verbeteren en afvallen op een gezonde manier. Een programma dat we aanbieden in Utrecht is Beweegkuur; een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Deelname is kosteloos voor jou, de overheid vergoed dit. Begin ook met gezonder leven, schrijf je in voor Beweegkuur Utrecht.